Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زیاد بودن شعبات دانشگاهی در کشور و انتقادات به این مسئله، گفت: تعداد شعبات واحد‌های دانشگاهی در کشور‌های خارجی خیلی کم بوده و در حد ۲ تا ۳ واحد مجزا از دانشگاه مادر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در ادامه اظهار کرد: داشتن تعداد واحد‌های دانشگاهی بالا نقطه ضعف نیست. تعداد بالای واحد‌های دانشگاهی بر اساس طراحی داخل کشور خودمان مفید است. 

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در دنیا از نظر دانشگاه‌های برتر صاحب حرف  هستیم  و در بین ۵۴ کشور اسلامی منطقه بیشتر دانشگاه‌های برتر را داریم.  

به گفته قائم مقام وزیر علوم، ممکن است این ایراد گرفته شود که این شعبات دارای کیفیت لازم نیستند که باید در جایگاه خودش مورد بررسی قرار گیرد.

سالار آملی گفت: بعضی از دانشگاه‌های خارجی هم کیفیت ندارند. اما عمده نگاه ما به دانشگاه‌های دولتی دارای سابقه بالا است که در سطح بین المللی در حال خودنمایی و درخشش هستند.

تعداد دانشجویان در کشور کاهش پیدا کرده است

او ادامه داد: تعداد دانشجویان ما در عرضه سه تا چهار سال اخیر یک میلیون نفر کاهش پیدا کرده است و از حدود چهار میلیون و ۵۰۰ نفر به ۳ میلیون و ۵۰۰ رسیده که این اتفاق مطلوبی نیست.  

معاون وزیر علوم در امور بین الملل درباره علت کاهش دانشجو در کشور، توضیح داد: علت این کاهش دانشجو کم شدن نسل جوان در کشور است. احتیاج داریم که نسل جوان وارد عرصه شوند و چرخ‌های مملکت را بچرخانند. ظرفیت خیلی از دانشگاه‌های ما پر نمی‌شود در صورتی که در دهه‌های گذشته تعداد دانشجویان ما زیاد بودند.

در برهه‌ای دانشگاه‌ها را بی رویه توسعه دادیم

سالار آملی با اشاره به اینکه خالی ماندن صندلی‌های دانشگاه‌ها دو دلیل دارد، افزود: یک علت این خالی ماندن توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در برهه‌ای از زمان است و علت دیگر کاهش رشد نسل جوان در کشور است. دانشگاه‌ها بر اساس آنچه که برنامه ریزی‌ها درباره جمعیت آن‌ها نشان می‌دهد توسعه پیدا کرده اند، اما برنامه ریزی رشد جمعیت آنچنان که باید اتفاق نیفتاد و در نتیجه هم اکنون با کاهش داوطلب ورود به دانشگاه‌ها رو به رو شده ایم.  

به گفته این مقام مسئول، تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده و مشکلات اقتصادی هم تا حدی باعث شده جوانان به دنبال کار باشند تا اینکه به دنبال تحصیل بروند. با این وجود و تحت هر شرایطی نیرو‌های مستعد کشورمان در دانشگاه‌های برتر جایگاه خود را پیدا می‌کنند. با روسای دانشگاه‌های دنیا که صحبت می‌کنیم از توانمندی و پتانسیل دانشگاه‌های ما سخن می‌گویند.  

بیشتر بخوانید

اساتید و کارکنان دانشگاه باید فن‌آور و کارآفرین شوند وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم پذیرش دانشجویان دانشگاه ها وزیر علوم پیدا کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۱۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد

سعید آزادیان در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی ماموریت گرا سیاست های توسعه ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه ماموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان ها و بر اساس نگاه ماموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحد های مرکز استان ها و واحد های بزرگ تر ادغام کرده ایم.

رییس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استاندارد هایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتا مجوز همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تایید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلا در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می شوند معمولا به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

کد خبر 6097362

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد